Scherbakty,  Sr. Juliana schrijft:

‘Schon am 16 Mai 2019 kamen 8 Pakete mit so vielen schõnen und praktischen Sachen an. Wir konnten schon sehr vielen Familien mit der Kinderkleidun helfen und wir sind sehr dankbar fur diese grose Aktion für unsere Missionsstationen in Kazachstan.  In Grose Dankbarkeit, Ihre Sr. Juliana und alle Missionare und Kinder aus Kasachstan.’                                                                                                                                        

Ust Kamenogorsk, Sr. Florida, 16 mei 2019 kwamen 8 dozen met zeer mooie zomerkleding e.d. aan in onze missiepost. Zoals u weet, bevindt ons missiehuis zich in de armste buurt van onze stad, die meer dan driehonderdduizend inwoners telt. U kunt zich wel voorstellen hoe dankbaar wij zijn met iedere hulp. Naast de daklozen, die wij twee keer per week maaltijd bereiden, komen ook vele arme gezinnen in hun nood naar ons toe. Een paar dagen geleden waren we nog bij een arme moeder om haar medicijnen te brengen, omdat haar drie kinderen met koorts te bed lagen en er niet eens aspirine in huis was. Hun vader is zwaar alcohol verslaafd, waaronder zijn vrouw met de kinderen onvoorstelbaar lijden. Het jongste kind is zes maanden oud. We konden de moeder de levensmiddelen en medicijnen niet eens in huis afgeven, omdat haar man dan een woede uitbarsting zou krijgen. De buurvrouw heeft zulk een medelijden, dat ze voor de kinderen iedere dag een beetje melk koopt.

De overheid is dergelijke omstandigheden relatief egaal, maar God niet, omdat Hij met elk van Zijn kinderen intens mee lijdt. Zo brengt de hemel ons regelmatig in contact met diverse gezinnen, die zich vaak in uitzichtloze situaties bevinden. Uw hulpgoederen kunnen wij goed doorgeven aan deze gezinnen.

In grote dankbaarheid de missionarissen van Ust Kamenogorsk,  Sr. Florida.